Google+ Randuri pentru suflet: Doamna mea

luni, 18 martie 2013

Doamna mea

Pentru ca am acceptat provocarea de a participa la Spring Super Blog 2013, iata-ma la proba din etapa a 5-a.

Fiind o proba despre “Femei care ne inspira”, primul meu gand a fost sa scriu despre mama, dar m-am gandit ca ei, mamei, am sa-i fac alta data aceasta onoare; e o femeie mult prea speciala, o inspiratie reala.
M-am gandit apoi ca as vrea sa scriu despre prima mea sefa, femeia care mi-a acordat o sansa, a crezut in mine, mai mult decat credeam eu insami, fara ajutorul careia nu as fi azi unde sunt, insa parca simt ca imi vine usor peste mana. Asta din cauza asocierii dintre cele doua idei de baza ale concursului.
Cu toate astea, citind “Filosofia” firmei Jolidon, gandul meu zboara tot la dansa, la doamna eleganta si stilata, cu un caracter impecabil, spirit inovativ, un mod neconventional de gandire si respect pentru oameni si pentru valorile morale, care mi-a indrumat pasii in primii mei ani de activitate. Doamna mea G., o Freesia Fresh, daca as putea-o numi asa, caci sub masca liderului-maestru, de neclintit, cu viziune clara si mana de fier, aveam sa aflu ca se ascundea o persoana fina, delicata, o romantica incurabila.
Da, romantica incurabila pentru ca, la un moment dat, in putinele momente in care uita ca este sefa noastra si-si deschidea sufletul, aratandu-ne latura sa profund umana, am aflat ca traia o frumoasa poveste de dragoste, din acelea pe care doar in carti le citesti sau le vezi in filme, alaturi de sufletul dansei pereche, de care doar moartea avea sa o desparta, o poveste pe care cu totii ne dorim, sper, sa o traim in viata.
Aceasta doamna, dupa cum va spuneam, mi-a calauzit pasii, mi-a transmis din bogatele sale cunostinte in domeniul in care activez, m-a facut sa iubesc si sa respect mai mult ca inainte cartea, oamenii care se afla in spatele ei, fie ca sunt autori sau cei implicati intr-un fel sau altul in procesul de productie al produsului finit, pe care cu totii il gasim pe rafturi, in biblioteci sau in format digital. Mai presus de toate, a crezut in mine si, chiar daca eram tanara si fara experienta, mi-a oferit sansa sa lucrez alaturi de dansa.
Am incercat sa fiu un invatacel cat mai silitor, sa sorb fiecare invatatura din acest izvor viu de intelepciune, care mi se oferea fara pret si fara interes, doar din dorinta de a lasa si altora din preaplinul cunoasterii...  
Chiar daca astazi viata ne-a facut sa apucam pe drumuri diferite, si acum imi amintesc cu drag de dansa, de calitatile pe care, desi n-as vrea sa fie asa, cu greu le mai gasesc azi la alti semeni: curaj, devotament, respect – pentru om si pentru profesie –, dezinteres, altruism, tarie de caracter, intelegere, verticalitate, inteligenta, diplomatie, tact, integritate si lista ar putea continua la nesfarsit...
Din toate aceste ingrediente care ar trebui sa defineasca si azi fiinta umana, doamna mea mi-a oferit cate putin, insa cat sa ma construiasca si sa ma transforme in ceea ce sunt azi.
Impresionanta ca lider si specialist in litere, cu o cultura vasta si ani buni in slujba cuvantului, doamna mea era si este si azi la fel de impresionanta si ca simpla reprezentanta a sexului frumos. Rafinata, eleganta, stilata, cu mult bun gust, chiar si azi, daca o intalnesti pe strada, „She leaves a trail of glitter is never forgotten”.
De la dansa am invatat meserie, am invatat sa fiu om, sa fiu mai buna si sa fiu o lady. Dansa, alaturi de mama, sta la loc de cinste printre „icoanele” de colectie, care m-au definit, m-au cizelat, m-au conturat...
Va multumesc sincer doamnele mele. Sper ca si eu la randul meu sa pot transmite, asemeni voua, putin din putinul mintii mele si al sufletului meu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RSS