Google+ Randuri pentru suflet: Cosurile si sarutul refuzat

joi, 31 octombrie 2013

Cosurile si sarutul refuzat

Astazi am sa va povestesc despre neplacerile pe care acneea i le-a creat surorii mele.

Eu, spre deosebire de ea, m-am putut considera o norocoasa la capitolul acesta. Cate un cos ici-acolo, nimic care sa nu poata fi mascat cu putin fond de ten.  Ea, in schimb, inca de mica a avut probleme cu tenul. Pe langa faptul ca era foarte gras, era si plin de puncte negre (imaginati-va ceea ce vedeti in imaginea de mai jos, dar pe intreaga fata) si cosuri.

In copliarie nu era foarte afectata, sau cel putin nu parea, de acest inconvenient, care avea sa devina ulterior unul major. A incercat multiple tratamente, medicamentoase si naturiste, insa fara niciun rezultat pozitiv. Mostenirea genetica isi spunea cuvantul.

In jurul varstei de 18 ani, insa, a inceput sa simta acut neplacerile pe care acest tip de ten le poate cauza. Fetele suporta cel mai greu astfel de probleme, asta si pentru faptul ca baietii pot fi foarte rautaciosi si nesimtiti, lucru pe care l-a simtit si sora mea pe propria piele.

Incepuse sa ii placa si ei un baiat, de-o seama cu ea, insa de la alta clasa. Se vedeau zilnic la scoala, isi vorbeau, cu alte cuvinte se apropiasera destul de mult. Intr-o zi, ea si prietena ei cea mai buna au propus o iesire in patru la film.

Imi amintesc si acum cat de entuziasmata era, cate ganduri isi facuse. Era convinsa ca aceea era ziua in care avea sa-l sarute pe baiatul pe care il placea. Si-a pus cele mai frumoase haine, s-a machiat, a folosit pana si fondul de ten (care insa nu a reusit sa ii acopere problemele de pe fata).

La ora 17.00 a iesit pe usa cu zambetul pe buze.

Am asteptat-o cu sufletul la gura sa se intoarca. Eram curioasa sa aflu cum a decurs totul. Vroiam detalii despre sarut…

A intrat pe usa cu lacrimi in ochi, lacrimi pe care abia si le mai putea stapanii. Mi-a povestit cum la film nu a putut sa stea langa el pentru ca acesta i-a asezat ce ceilalti doi indragostiti intre ea si el, cum la terasa la care au iesit la un suc, el se uita insistent la tenul ei si cum la un moment dat a intrebat-o „tu cat de des te speli pe fata?”. Despre sarut nici nu s-a mai pus problema.

A condus-o acasa, insa tot drumul nu a facut altceva decat sa-i vorbeasca despre produsele de la Farmec, mai ales cele din gama Gerovital Plant Stop Acnee – gel spumant antimicrobian si crema sebo-reglatoare purificatoare.  Deh, mama lui era asistenta la o farmacie, iar baiatul se pare ca isi facuse bine temele. Stia cum trebuie folosite produsele, in ce ordine si ce anume tratau amble pe care i le sugerase: reglarea secretiei de sebum, calmarea tenului, cicatrizare si efect antiseptic. La usa blocului si-a luat la revedere si i-a spus „Am sa te sarut dupa ce scapi de vulcanii astia de pe fata!”.

Va puteti imagina cum s-a simtit biata copila, care isi facuse o mie de scenarii despre primul ei sarut, toate departe de cel care tocmai ce se derulase.  

Acest articol a fost scris pentru proba a 15-a a competitiei SuperBlog 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RSS